Mi alapján válasszon Budapesten könyvelőt?

A könyvelés és vállalkozás egy egymástól kölcsönösen függő, elválaszthatatlan kapcsolatban áll. Mivel a vállalkozások száma folyamatosan növekszik az összes gazdasági ágazatban, ez a tendencia a könyvelői szolgáltatások elterjedését is magával hozza. 

Amikor egy megbízható könyvelőiroda után kutat, biztosan Ön is megtapasztalta, hogy a nehézséget nem a kínálat bősége, hanem a könyvelői szolgáltatások minősége, megbízhatósága jelenti. 

Budapest területén hemzsegnek a könyvelőirodák, azonban nem mindegyik alkalmas a közép- és nagyvállalatok számára. 

A legelső lépésben el kell döntenie, mely szolgáltatások szükségesek az Ön számára. Emellett, azonban számos egyéb szempontot is fontos figyelembe vennie a megfelelő könyvelő kiválasztásakor.

Szakértelem
A gazdasági és adózási jogszabályokat érintő folyamatos változások lekövetése, rugalmasságot és napra kész tudást követel meg a könyvviteli szolgáltatást végzőktől. Egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező irodának nagyobb rálátása van a könyvelés világában zajló folyamatokra, mely tapasztalat révén pontosabban, megbízhatóbban dolgozik.

Személyiség
A szakmai tapasztalat mellett a másik legfontosabb tényező a könyvelő hozzáállásában keresendő. Vállalkozásának érdeke, hogy megbízzon könyvelőjének személyiségében és kompetenciájában. Egy jó könyvelő komolyan veszi az Ön vállalkozásának céljait, továbbá tiszteli és diszkréten kezeli pénzügyi adatait. Elérhető, folyamatosan informálja Önt, és felelősségteljesen, precízen dolgozik. 

Szolgáltatások
A megfelelő könyvelőiroda átfogó pénzügyi és szakmai szolgáltatásokat nyújt különböző méretű vállalkozások számára. Többek között felülvizsgálja és áttekinthetővé teszi a pénzügyi folyamatokat, valamint tanácsadást nyújt, melyekkel az üzleti döntéseiben segítheti Önt. Fontos tehát felmérnie, hogy az adott könyvelő rendelkezik-e mindazon szolgáltatással, amelyre Önnek a jelenben vagy a közeljövőben szüksége lehet. Ezek mentén meg lehet határozni a feladatokat és elvárásokat.

Az ideális könyvelő felkutatása lehet egy kicsit időigényes, azonban ha megtalálta, és megfogadja  a tanácsait, a lehető legjobb döntést hozta meg vállalata sikerének érdekében.